martes, 22 de noviembre de 2011

Diferències entre El Musical i l'obra de Mar i cel


Entre l'obra i el musical hi ha bastants diferències, tant d'escenes com de personatges.

L'escena de l'expulsió dels moriscos (1609) no surt a l'obra, hi ha personatges nous al musical que a l'obra no hi són.

En l'obra no apareix l'escena en què una noia vol matar Saïd i Idriss li salva la vida. A més a més al musical surten un parell d'escenes entre Saïd i Blanca cantant, per exemple: la cançó de "Per què he plorat?". Lògicament a l'obra les escenes de música no hi surten. No només a l'obra no surten escenes musicals sinó que no apareix ni l'escena en què Hassèn es penedeix de no haver fet cas al seu amo (Saïd).

Les dues escenes que més m'han sorprès, ja que són diferents en l'obra i el musical, són:

1) Malek s'atreveix a lluitar amb Saïd i és quan el grumet veu terra.

2) Saïd i Blanca moren de manera diferent que a l'obra !!! A l'obra es llencen Saïd agafa i es llencen al mar desprès de que Blanca sigui ferida d'un cop de bala.


A mí personalment m'ha sorprés molt que hi hagi tantes diferències, sobretot l'última escena, però m'han agradat molt, tant l'obra com el musical (però més el musical).
Però trobo normal tantes diferències ja que en l'obra escenes musicals és normal que no apareguin.

Evidentment els personatges en context són els mateixos, a la banda cristiana apareixen tres personatges principals: Blanca, una novícia, Carles, el seu pare, i el cosí Ferran, patró del vaixell abordat; a la banda morisca, Saïd, com a capità, i Joanot, un cristià renegat, també s'ha de dir que hi ha personatges secundaris com: Malek, Osman, Hassèn, Mahomet, Guillem i Roc, corsaris del vaixell, i cristians esclaus dels corsaris, però en el musical hi ha personatges que no hi són a l'obra, com: Idriss, Maria.

No hay comentarios:

Publicar un comentario